AKTUÁLIS

          2017. OKT. 23.

 

      Programok:

 

      torkos

      csütörtök

      február 18.

 

      foodapest

      február 21-24.

 

 

 

 

HIRDETÉS

nyitólap / Piacok / Bosnyák téri piac

Bosnyák téri piac

A Bosnyák téri piac az 1960-as évek elején épült. Két részből áll; egy fedett csarnokkal és egy mögötte elterülő szabadtéri piacrésszel. Belső területen találhatók a nagyobb termelők, míg kint a kendős parasztnénikék árulják portékáikat.

Bosnyák téri piac, szabadtéri rész 

A piac nagysága igen méretes, minden megtalálható, amire egy piacon vágyni lehet. Zöldség-gyümölcs, húsáru is szép számmal van jelen, tojást árusítók, savanyúságos stand, pékáru, cukrászati termékek, mézet árusító bácsik. Viszont sajnos csak egy halas stand van, így a választékuk sem széles. Évszaknak megfelelő idény áruk mindig megtalálhatók. Nekünk nagyon finom mustot sikerült vennünk egy kedves nénitől.

 Must a Bosnyák téri piacon

 

Bió-boltot nem találtunk, csak bió tejet is árusító üzletet. De lehet ott kapni még a Cserpes Műhely tejtermékeit is. Praktikus elgondolás, hogy a piac főépületébe egy DM áruházat nyitottak, így a tisztítószereket is egy helyen megvásárolhatjuk. Sajnos a piacon való közlekedés nehézkes, ugyanis nagyon szűkek a folyosók.
 

Bosnyák téri piac fedett rész

 

Parkolás a közeli utcai parkolóban.

A piacot a tervek szerint korszerűsítik, átépítik és parkolót is építenek hozzá. A piac ugyan megmarad egyszintesnek, azonban fölötte irodákat alakítanak ki, míg alatta raktárak, hűtő-tárolók kapnak helyet. A jelenlegi parkolási gondokat is megoldják egy mélygarázs építésével.. Az építkezés várhatóan másfél évet vesz igénybe, azonban úgy szervezik, hogy lehetőleg ezen idő alatt is működhessen a piac, s az árusoknak ne kelljen bezárniuk.

 

Piaci összefoglaló

 

Hús-hentesáru Van
Zöldség Van
Gyümölcs Van
Pékáru Van
Tejtermék Van
Sajt üzlet Nincs
Tojás árus Van
Baromfi Van
Hal Van
Élelmiszerbolt Van
Biobolt Nincs
Virág Van
Laci-konyha (virsli, sültkolbász, tea, sör stb.) Van
Parkolás Ingyenes, az utcán
Akadálymentesség Akadálymentes
Tisztaság Megfelelő
A piac mekkora része fedett? 70%
Egyéb DM áruház a piac területán

 

 

also1

also2

also3

also4