AKTUÁLIS

          2017. OKT. 23.

 

      Programok:

 

      torkos

      csütörtök

      február 18.

 

      foodapest

      február 21-24.

 

 

 

 

HIRDETÉS

nyitólap / Piacok / Hold utcai piac

Hold utcai piac

A Hold utcai fedett piac, hivatalos nevén vásárcsarnok 1897-ben épült Cziegler Győző tervei alapján. Alapterülete 2110 m2, mely egy terebélyes alsószintre, (összeköti a Hold és a Vadász utcát), és az alsószintet körbeölelő galériára oszlik. A piac neve folyamatosan változott az elmúlt 100 éveben, tükrözve az aktuális politikai irányultságot. Megépülésekor Hold utcai Vásárcsarnokként nevezték, ezt követte Gróg Klebesberg Kunó utcai, majd Hold utcai, majd Rosenberg házaspár utcai, míg a 90-es évek elejétő ismét Hold utcai Vásárcsarnokként hívják. Mi jöhet még?

Hold utcai piac

A piac a rendszerváltás után jelentős felújításon ment keresztül (piacgazdaság! ), a kopottas bódék lebontásra kerültek, az őstermelők asztalkái sajnálatos módon eltűntek, a töredezett aszfalt helyére járólapokat helyeztek, a galérián üzleteket alakítottak ki. A piac euro-komforttá vált.

Hold utcai piac

A piac Hold utcai bejáratánál egy kis virágárus üzlet kapott helyet. Kis alapterülete miatt a választék visszafogott, de mindezt a virágok minősége és a kiszolgálás ellensúlyoz. Egy-egy névnap felköszöntéséhez szükséges virágcsokorhoz bátran válogathatunk a szép, friss virágok közül. Újságos stand a piac előtt, és a piacon (közvetlenül a virágos mellett) is található, választékuk hasonló, esős időben azonban mindenképpen a piacon található újságost javasoljuk, nehogy egy kövér esőcsepp eláztassa a frissen vásárolt újságunkat. Zöldség-gyümölcsös, csirkés, hentes a várakozásnak megfelelően több is megtalálható, még szombaton is friss áruval!

Hold utcai piac

A piac fő attrakciója: a büfék! Mivel a piac a banknegyed közepén helyezkedik el, közvetlenül a Nemzeti Bankkal szemben, a piac szolgáltatásaival megpróbálja kielégíteni a közelben lakó ötödik kerületiek mellett, az ebédidőben feltűnő öltönyös/kosztümös bankárokat, irodai alkalmazottakat: Sushi bár az emeleten, kolbászos, szendvicses, pizzás, lángosos, önkiszolgáló étterem stb. széles választékot nyújt az opciós ügyletekbe belefáradt bankároknak. A piac bejáratánál található pékség biztos pont a büfék választéka utáni desszert beszerzésében.

Hold utcai piac

A galérián, ahova panoráma lift röpít, sok-sok üres üzlet várja reménybeli bérlőit néhány iparcikk üzlet társaságában, melyek széles választékukkal kínálják portékájukat háziasszonyoknak hasznos háztartási kiegészítőkkel.

Ha az ötödik kerületben járunk, két bankszámlanyitás között érdemes akár egy rakott krumplihoz valóért, akár csak egy szál virágért betérni.
 

 

Piaci összefoglaló

 

Hús-hentesáru Van
Zöldség Van
Gyümölcs Van
Pékáru Van
Tejtermék Van
Sajt üzlet Nincs
Tojás árus Nincs
Baromfi Van
Hal Van
Élelmiszerbolt Van
Biobolt Nincs
Virág Van
Laci-konyha (virsli, sültkolbász, tea, sör stb.) Van
Parkolás 380 Ft/óra, utcán
Akadálymentesség Igen
Tisztaság Kiváló
A piac mekkora része fedett? 100%
Egyéb Változatos büfék

 

also1

also2

also3

also4