AKTUÁLIS

          2017. OKT. 23.

 

      Programok:

 

      torkos

      csütörtök

      február 18.

 

      foodapest

      február 21-24.

 

 

 

 

HIRDETÉS

nyitólap / Piacok / Hunyadi téri piac

Hunyadi téri piac

A Hunyadi téri piac, a legkisebb fővárosi piacok közé tartozik. A XIX. század végén, az akkori köztisztasági előírásoknak nem megfelelő piacok egyikének helyére épült.

A Hunyadi téri csarnok teljes felújítására nem került sor a második világháború óta. Azóta egy kicsit ütött-kopottá lett, de még mindig az egyik leghangulatosabb pesti piac, melyet az idegenforgalom még nem fedezett fel.

Hunyadi téri piac

Ez a piac is két részből áll; a csarnok épületéből és az utca túloldalán lévő szabadtéri piacból, ahol őstermelők kínálják télen-nyáron portékáikat.
Remek a zödség-gyümölcs választék az östermelő néniknél, bácsiknál. Mindig az aktuális szezonnak megfekekő választékkal vannak jelen a piacon Rajtuk kívül van még néhány füstöltárus stand is isteni illatokkal. De lehet kapni a piacon házi sajtot ill. friss tejet és tejkészítményeket is. Van még házi lekvár, szörp, dió, mogyoró, tojás, stb. Savanyúság.

Hunyadi téri piac nyitott rész


A csarnokon belül is nagyon széles árukínálat található. Jobb oldalon, leghátul isteni házi füstölésű füstölt húsokat áruló stand van. Ezenkívül találunk mennyei savanyúságot, pékárut Laci-konyhát, lángost is. Piac jellegzetessége, hogy kicsi, alacsony bódékból árusítanak húsárut, baromfiárut teletömve friss húsokkal, úgy, hogy az eladót már alig lehet látni a pult mögül.

Hentes a Hunyadi téri piacon

Van a csarnokban egy CBA élelmiszerbolt és kint az utcán a Culinaris első picinyke boltja, ahol megtaláljuk mindazt amit a mindennapos élelmiszereket árusító boltokban nem, az ínyencségeket.
Sajnos halasból csak egy van, igen szűk választékkal.
Érdemes megnézni a piacon a fal mellett az eredeti gyönyörű portálok díszítését.

Portál a Hunyadi téri piacon


Ami minket megfogott, (bár nem tűnik túlzottan tisztának), hogy nem történt a háború óta felújítás az épületben, és megmaradt olyannak, amilyenek régen voltak a piacok. Jó lenne, ha ezt a hangulatát valahogy megőrizhetné.

Parkolás az utcán, nem egyszerű, 225Ft/óra

 

Piaci összefoglaló

 

Hús-hentesáru Van
Zöldség Van
Gyümölcs Van
Pékáru Van
Tejtermék Van
Sajt üzlet Nincs
Tojás árus Van
Baromfi Van
Hal Van
Élelmiszerbolt Van
Biobolt Nincs
Virág Van
Laci-konyha (virsli, sültkolbász, tea, sör stb.) Van
Parkolás 255 Ft/óra, utcán
Akadálymentesség Igen
Tisztaság Még megfelelő
A piac mekkora része fedett? 50%
Egyéb Culinaris üzlet

 


 

also1

also2

also3

also4