AKTUÁLIS

          2017. OKT. 23.

 

      Programok:

 

      torkos

      csütörtök

      február 18.

 

      foodapest

      február 21-24.

 

 

 

 

HIRDETÉS

nyitólap / Könyvek / Jamie Oliver - Természetesen

Jamie Oliver - Természetesen

 

Jamie Oliver Természetesen

Egy könyv egy egész évet felölelve mutat be egyszerűen elkészíthető recepteket és nagyszerű fűszereket. A könyvet a szerző otthona ihlette, az otthon nyugalma. A könyvben Jamie Oliver vidéki szülőházának kertjében termő zöldségekkel köthetünk szoros kapcsolatot, és ismerhetjük meg az azokból elkészíthető ételeket. A több, mint 100 új recepten túl az alap konyhakertészkedést is elsajátíthatjuk, és ki is próbálhatjuk, ha nem ijedünk meg egy kis kapálástól. A könyv elején a receptek főbb összetevőinek megismertetésével köszönt minket, melyeket – a könyv tanúbizonysága szerint - akár mi is megtermelhetünk, esetenként akár a házunk ablakában. De sose felejtsük, hogy Jamie kertjében – ködös Albionban - jóval többet esik az eső, mint a nálunk, a Kárpát-medencében, ezért főleg nyáron, a víz utánpótlásról (egyszerűbb szóval: locsolásról) is gondoskodnunk kell.

Jamie Oliver Természetesen


És mi a szakácskönyv üzenete: Nem kell ahhoz vegetáriánusnak lennünk, hogy egészségesen étkezzünk.
A könyv szezonális struktúrát követ, recept ötleteket nyújtva egész évre. A szerzőhöz híven a receptek jelentős része az egészséges étkezést szem előtt tartva íródott, de ez mit sem von le az ételek íz hatásából.

A szerző bevezetője:


"Beleszerettem a kertembe, különösképpen a veteményesbe! Bizony, tényleg megesett, hogy puszit adtam a legszebb, legritkább zöldségeimnek, egyik-másik fát talán meg is ölelgettem, és forró nyári napokon néha fülemet a földre szorítva hallgatom, hogyan nőnek a növények körülöttem.
Ha ezt bűnnek tartod, hát vess tömlöcbe, és dobd el a kulcsot! És mondok még valamit: soha ilyen jókat nem főztem, mint az idén. Káprázatos ötleteim támadtak az új receptek megalkotásában: ihletet merítettem mindenből, ami az utóbbi évben megtermett a kertemben.
Könyvemben több mint 100 új receptet találsz, meg némi ültetési és növényápolási tanácsot, ha esetleg neked is kedved szottyanna ahhoz, hogy egy kicsit bepiszkítsd a kezed! Olyan szakácskönyv ez, amely szerkezetében a négy évszakot veszi alapul: arról tájékoztat, hogy mikor melyik növény áll éppen rendelkezésre a kertben. A négy évszak fejezetei számos alcímmel tagolódnak, ezek a különböző alapanyagokról szólnak, gyorsan elkészíthető, könnyű és finom ételek receptjei sorakoznak bennük. Minden fejezet végéhez csatoltam pár apró, a növények nevelésére vonatkozó tájékoztatást is.”

 

Ha a piros 7-es busz kipuffogó gázától megcsömörlve városi otthonunkat elhagyva egy tanyára költözünk, mindenképpen vigyük magunkkal Jamie-nek ezt a szakácskönyvét. Biztosan segítségünkre lesz, hogy megtermeljük magunknak első zöldségeinket, és azokból remek étkeket főzhessünk.

Fejezetek

  1. Hangulatos kis csevegés
  2. Tavasz: spárga/tojás/bárány/rebarbara
  3. Nyár: kerti sütés/káposztafélék/sárgarépa és cékla/ futóbab/cukkini/hagyma/borsó és fejtőbab/pizza/burgonya/eper/nyári saláták/paradicsom
  4. Ősz:chili és paprika/ vadszárnyasok/egyéb vadak/gomba/fán termő gyümölcsök/ savanyúságok
  5. Tél: póré/sült tészták/sötőtök/ téli saláták/ téli zöldségek

 

Online rendelés

 

Ár  6.500 Ft mínusz 15% online kedvezmény
Kiadó  PARK KÖNYVKIADÓ KFT. 
Szállítás  1-3 munkanap
Illusztráció  DAVID LOFTUS FOTÓIVAL
Oldalak száma  404
Borító  CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
Súly  1330 gr
ISBN  9789635308651
Nyelv  MAGYAR
Kiadás éve  2009
Fordító  DOBOS ANNA

also1

also2

also3

also4