AKTUÁLIS

          2017. OKT. 23.

 

      Programok:

 

      torkos

      csütörtök

      február 18.

 

      foodapest

      február 21-24.

 

 

 

 

HIRDETÉS

nyitólap / Piacok / Lehel téri piac

Lehel téri vásárcsarnok

Kofahajónak is

becézett épület Rajk László tervei alapján épült 2002-ben. Annak idején Kofahajók valóban léteztek, ezek a hajók szállították Pestre, a Nagycsarnokba a kofákat. Az épület formája egy hajóra emlékeztet, mely tetszésében megosztja a városlakókat, mindenesetre a csarnok 2004-ben megkapta a FIABCI Prix d`Excellence díjat.

Lehel téri piac

Ezen épület előtt a Lehel piacon fabódékból árusították a portékáikat az árusok, mely annak ellenére, hogy nem volt túl higiénikus és esztétikus nagy népszerűségnek örvendett.

A mai csarnok 3 szinten várja vásárlóit. A boltok profilja nem csak élelmiszerre specializálódott. Az aluljáró szinten található egy nagy élelmiszerbolt (Reál) és néhány kisebb árus.
A utcai szinten van az igazi piac, a tömeg, a nyüzsgés. A piac közepén árusítanak az őstermelők igen nagy számban. Náluk mindig megtalálja az ember az aktuális szezon legszebb portékáit: zöldség- gyümölcs, erdei gomba, vágott baromfi, tojás és tejtermék.

Lehe téri piac

Persze vannak ott olyan árusok is, akik nagy valószínűséggel nem a saját kertjükben termelik a zöldséget, gyümölcsöt, hanem a nagybani piacon megveszik az árut és azt értékesítik.

Ugyanezt a választékot találjuk meg körben a fal mentén lévő további pultoknál, ahol már a nagytermelők vannak jelen zöldséggel, gyümölccsel, húsáruval, tejtermékekkel, pékáruval, haláruval. A földszinten továbbá megtalálható még a tojásosok, a gombások is. Ínyencségekből is akad bőven: réteseket helyben sütik, a lángos is mindig friss!

Lehel téri piac

A galéria szinten gyakorlatilag már kiszorultak az élelmiszert árusító boltok, de azért érdemes felmenni az emeletre, ha nagyon szép baromfiárut szeretnénk venni. Ezen a szinten lehet ruhaneműt, háztartási eszközöket, állateledelt vásárolni. Ezenkívül számos szolgáltatás is jelen van: a legforgalmasabb a posta, de van itt tisztító, fodrász, optikus is.

A galérián található Attila baromfiboltja nagyon jó minőségű árut értékesít és a kiszolgálás is remek.

Nagyon jó, hogy a piacon jelen van egy egyiptom házaspár által üzemeltetett fűszerbolt, ahol nagyon sok mindent lehet kapni, olyan fűszereket, ételeket melyeket hagyományos élelmiszerboltban nem kapunk meg.

Jó hír, hogy a piac területén megtalálható egy bio-bolt is.

A lehel piac tényleg széles palettával rendelkezik. Az általános zöldség-gyümölcs kínálaton kívül, árusítanak olyan termékeket is, amelyek nem feltétlenül a magyar konyha hagyományos alapanyagai között szerepel.


A földszinten van még egy kiváló hentes. Fiatal srácok viszik a boltot is mindig kifogástalan minőségű húsárut értékesítenek.

A hazai élelmiszer paletta valamennyi terméke: pékáru, hús-hentesáru, hal, zöldség-gyümölcs, gomba, vágott baromfi, bio szaküzlet, minőségi bor szakkereskedés, lángos, rétes, cukrász sütemény, csomagolt édesség. A nemzetközi élelmiszer kínálatból különleges tengeri halak, hagyományos és egzotikus déligyümölcsök is vásárolhatók a földszinten.

A piac nagy előnye, hogy 100 Ft letét ellenében a hipermarketekben megszokott bevásárlókocsi áll rendelkezésre.

Parkolás: A parkoló két szinten működik. Az első óra ingyenes.


A lépcsőkön kívül mozgólépcsők és liftek segítik a szintek közötti kényelmesebb közlekedést.
 

 

Piaci összefoglaló

 

Hús-hentesáru Van
Zöldség Van
Gyümölcs Van
Pékáru Van
Tejtermék Van
Sajt üzlet Van
Tojás árus Van
Baromfi Van
Hal Van
Élelmiszerbolt Van
Biobolt Van
Virág Van
Laci-konyha (virsli, sültkolbász, tea, sör stb.) Van
Parkolás Első óra ingyenes, fedett
Akadálymentesség Igen
Tisztaság Kiváló
A piac mekkora része fedett? 100%
Egyéb Reál üzlet, keleti fűszeres, bevásárló kocsi

 

also1

also2

also3

also4