AKTUÁLIS

          2017. OKT. 23.

 

      Programok:

 

      torkos

      csütörtök

      február 18.

 

      foodapest

      február 21-24.

 

 

 

 

HIRDETÉS

nyitólap / Archív / Gasztrofóbia / Mi van a szardíniás dobozban?

Mi van a szardíniás dobozban?

SzardíniaMi van a szardíniás dobozban?

 

 

 

2009. december 7.

Milyen potenciált rejthet magában egy doboz szardínia? Többet is, mint gondolnánk. Első ránézésre a konzervben összepréselt szardínia család egy pillanatnyi együttérzést vált ki belőlünk, reménybeli fogyasztóból, de valljuk be, ezen gyorsan túltesszük magunkat, és hamarosan már élvezzük is a szardínia, citrom, vaj, kenyér jól ismert közös ízhatását. Ennél nem is várunk többet, de ennél kevesebbel nem érjük be! Nem is gondolnánk, de a következő kép drámaian kibillent ebbéli illúziónkból.

Csoki szardínia

Nem minden szardínia, ami fénylik! Egy francia csokoládégyár tehetséges termékfejlesztőjének fejében születhetett meg a látomás, hogy egy doboz szardínia milyen lehetőségeket rejt a csokoládéiparban. A víziót tett követte: hamarosan legördültek a futószalagról az első csokoládé szardíniák. Gondos csomagolás után robbant be a termék az amúgy is telített halpiacra. És innen már látjuk, ahogy beindul a láncreakció: a hagyományos szardíniák nem fogynak, csak a csoki szardíniák, veszélyeztetve sok millió halász család életét. A szardínia feldolgozó ipar összeroppan, és eközben vészesen elszaporodnak a szardíniák a tengerekben, óceánokban kipusztulással fenyegetve más állatfajokat… öko-, geo-, eco-, gasztrokatasztrófa!

Csoki szardínia

Nagyon szeretjük a csokoládét: macskanyelvet, belga kagyló csokit, francia szardínia csokit is. Csak egy kérésünk van: Ne szardíniás konzervben hozzák forgalomba, mert annak beláthatatlan következményei lehetnek.

Gyártó: Michel Cluizel Chocolatier

Gasztrofóbia díjas termék.
 

also1

also2

also3

also4