Sportsikerekben gazdag új évet kíván az MTSZ.

Hazai kiegészítések

 A Magyar Taekwondo Szövetség versenyszabályzata

 

A Magyar Taekwondo Szövetség versenyszabályzata, a Világ Taekwondo Szövetség (World Taekwondo Federation) előírásainak megfelelően, megegyezik a fent említett szervezet által előírt nemzetközi versenyszabályzattal.

Lásd: Világ Taekwondo Szövetség  (WTF) versenyszabályzata és annak értelmezése

 

Kiegészítő rendelkezés a sportágban kötelező sport élet- és balesetbiztosításról

A Magyar Taekwondo Szövetség Közgyűlése által jóváhagyott rendelkezés értelmében, a szövetséghez tartozó valamennyi sportszervezet valamennyi tagjának kötelező, a sportág sérülésveszélyeire való tekintettel, sport élet- és balesetbiztosítással rendelkeznie.

A biztosítást 2001-ben a sportszervezetek, illetve tagjaik önállóan kötik meg, de arról igazolást kell bemutatniuk (kötvény, igazoló bélyeg, stb.), illetve a tagsági könyvbe, a megkötött biztosítások a kötvényszám bejegyzésével bejegyzésre kell kerüljenek. Ennek felelősei a sportszervezetek vezetői. Ennek hiányában a sportszervezet tagjai nem vehetnek részt semmilyen szövetség által felügyelt eseményen (verseny, bemutató, övvizsga, edzőtábor, stb.)

A Közgyűlés döntésének megfelelően 2002. január 1-től kezdődően, a tagsági díjakba lesz beépítve a biztosítás díja. A biztosító kiválasztását, több társaságtól beszerzett ajánlat kiértékelését követően, a szövetség Elnöksége határozza meg.

E rendelkezést, mely a versenyszabályzat melléklete a Magyar Taekwondo Szövetség elnöksége 2001. március 28-ai ülésén elfogadta.

MOB NEF NSSZ MEFS NOB WTF ETU WADA AGFIS FISU
Cynthia Tested! Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional [Valid RSS]