Sportsikerekben gazdag új évet kíván az MTSZ.

Támogassa Ön is!

Legyen Ön is szponzora az egyik legnépszerűbb keleti harcművészetnek!

A Taekwondo több mint 2000 éves múltra visszatekintő koreai eredetű harcművészet, mely napjainkra az egyik legismertebb és legnépszerűbb modern, amatőr, olimpiai küzdősporttá fejlődött, és amely őrzi a harcművészetek legnemesebb hagyományait, a harci tudományok szellemét, és gondoskodik ezek életbentartásáról.

A Taekwondo azonban nem csak egyszerűen ütés és rúgás, nemcsak önvédelmi rendszer vagy küzdősport, hanem ennél sokkal több. A koreaiak megközelítésében életút, életforma, mely célja, hogy a Taekwondo gyakorlása révén harmonikusan fejlődjék a szellem, a lélek és a test.

Magyar Taekwondo Szövetség

1990. március 10-én társadalmi szervezetként megalakul az önálló Magyar WTF Taekwondo Szövetség. Szövetségünk 1992-től tagja volt a 2002-ig működő Magyar Sportszövetségnek, alapító tagja az Olimpiai Sportágak Szövetségének, 1994-óta tagja a Magyar Olimpiai Bizottságnak, alapító tagja a Nemzeti Sportszövetségnek.

A szövetség fő feladata a sportág széles körű megismertetése és elterjesztése. Az olimpiai Taekwondo népszerűsítése, az utánpótlás és az élsportolók magas szintű menedzselése, az utánpótlás bázis szélesítése, valamint a felnőtt és utánpótlás kiemelt versenyeken való eredményes szereplés (Európa-bajnokság, világbajnokság, Olimpiai Játékok és egyéb multisport játékok, mint Universiade, Katonai Világjátékok).

Fontos cél a fiatalok hazaszeretetre, egészséges önbizalomra, tisztességes-becsületes küzdelemre nevelése, fáradtság-, fájdalom- és monotónia-tűrésre, egészséges életvitelre, becsületes helytállásra, a gyengébbek, elesettek védelmére kész személyiség kialakítása a harcművészeten és küzdősporton keresztül.

A magyar Taekwondo Szövetség országos klubrendszere

A Magyar Taekwondo Szövetség keretén belül 35 egyesület, 43 szakosztály működik. A klubok célja és feladata: az utánpótlás biztosítása, a hazai és nemzetközi vérkeringésben való aktív részvétel, valamint megegyezik a szövetség célja és feladata pontban írtakkal.

Aktív sportolók száma 1200 fő.

A magyar Taekwondo helyzete, kiemelt célcsoportja

A Taekwondo sportág iránt érdeklődők száma Magyarországon kb. nyolc ezer fő, 80-100 ezer főre tehető általában a harcművészetek iránt érdeklődők száma. A Magyar Teakwon-do Szövetség tagjainak a száma: 1800 – 2000 fő. Nemek szerinti megoszlás szerint: 45% nő/leány és 55% ffi-fiú. Tipikus életkor: 12-20 év, de alapvetően a 4-60 éves korosztály között beszélhetünk aktivitásról.
 

MOB NEF NSSZ MEFS NOB WTF ETU WADA AGFIS FISU
Cynthia Tested! Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional [Valid RSS]