TRéNINGEK

A hatékony és eredményes tréning ismérvei a HuCap trénerei szerint:

-         az adott cégről szóljon, a cég életéhez kapcsolódjon, az ott felmerülő problémákra adjon választ, ne általános igazságokra

-         legyen képes párhuzamot vonni a mindennapi munkával miközben kizökkent a hétköznapokból

-         AHA élmények: a résztvevők be tudják azonosítani azokat a szituációkat a munka világában, amelyre felkészítették a tréningen

-         fesztelen, oldott légkört valamint saját élményeket biztosítson, melyek által még hónapok múlva is emlegetik a munkatársak

-         rendelkezzen innovatív megoldásokkal


Innovatív HR megoldásaink és fejlesztéseink során a tréningekre fektettük és fektetjük a mai napig a legnagyobb hangsúlyt. Munkáink során újszerű megközelítésekre koncentrálunk.


Szakmai tippek vezetők és HR vezetők részére: Hogyan válasszunk trénert/képzést szervező céget?

A tréningek piacán elterjedt szabványtréningektől igyekezzünk távol tartani magunkat, munkatársainkat és cégünket is. A sablonos megoldások alkalmazása nem vezet hathatós eredményre, hatása esetleges és csak rövid távon érzékelhető.
A vállalatok működésükben és kultúrájukban különböznek, ezért természetesen a megoldásoknak is egyedinek kell lenniük.

A tréner/képzést szervező cég kiválasztásának hatékony módszerei:

1. Figyeljük meg, hogy az ajánlat adás előtt a tréner/képzést szervező cég:
- ragaszkodik-e az alapos igényfelméréshez?
- szeretne-e találkozni a vezetővel/vezetőkkel, valamint a résztvevőkkel?

2. Ajánlatát az adott vállalat működésének és kultúrájának megfelelő módszertani eszközöket választ és ezt szakmailag indokolja, hogy mit-miért tartana hatékonynak és célravezetőnek.

3. Az ajánlat személyes egyeztetése során győződjünk meg arról, hogy megértette személyes és vállalati problémáinkat, világos-e számára az elérendő cél?

4. Visszacsatolás, értékelés: vállalja-e a tréning után követését? Ezen felül pedig vállalja-e, hogy írásos összefoglalót készít a tréningről, kiemelve a csoport erősségeit, fejlesztendő területeit, valamint megfogalmazza fejlesztési javaslatait?

5. A tréner személyisége: a tréner és a résztvevők személyisége összhangban van-e egymással?

6. Végül pedig bátran kérjünk személyes referenciát!