Digitalizáló rendszer

Digitalizálás

dokumentum digitalizálásA kép digitalizáláskor a vízuális információt számtógépes környezetbe helyezzük át. Az Offisys Kft. rendszereiben lehetséges filmről, papírról és még számos más médiáról digitális másolatot képezni. Rendszereinkben többségében mégiscsak a papír mint fő média kap hangsúlyt. A papír alapú dokumentumok digitalizálása ezért kiemelkedő fontosságú portfóliónkban. A méret, szín és forma mind meghatározó az alkalmazandó technológia szempontjából. Ezen felül is szükséges a feldolgozhatóság szempontjából a dokumentum minőségére fordítani megfelelő figyelmet. Ez döntően befolyásolhatja a digitalizálás eredményességét. Rendszereinkkel a digitalizálásnál felmerülő igények széles spektrumát lefedjük. Rendszereinkbe az automatizmus nagy szerepet kap, hogy a humán erőforrás csak a dokumentumok kezelésében, az adatok kiválasztásában és a képzett információk használatában legyenek igénybe véve.

 

A digitalizáló berendezés

dok.dig3A dokumentumok beolvasására a névjegykártya mérettől az A3-ig széles palettán megtalálhatóak a berendezések. Síkágyas felülettel rendelkező típusok biztosítják az egyedi bevitelt, míg a gyors beolvasáshoz lapadagolós típusok használatosak. Ma már számos digitalizáló eszköz jelenik meg a hétköznapi alkalmazásban. Mindig fontos szempont kell, hogy legyen a minőségi kép. Ezért a berendezések kiválasztásánál az igényeknek megfelelő körültekintéssel kell lenni. Továbbá számos lehetőség van még a könyvek, összefűzött lapok gyors digitalizálására is, mely feladatot a könyvszkenner vagy kamerás berendezések professzionálisan látják el. Az Offisys Kft. portfóliójában ajánlott termékként a Canon, Fujitsu márkák szerepelnek, de rendszereink széles spektrumon kezelik az egyéb berendezéseket.

A digitalizálás vezérlése

A berendezések vezérlésére az Offisys Kft. portfóliójában olyan professzionális SW található, mely a standard fájlképzés mellett számos automatizmussal, felhasználóbarát felülettel segíti a kezelő munkáját. Rendszereink a hatékony feldolgozásra optimalizáltak. Ehhez szükséges a jó minőségű kép előállítása. A beolvasáshoz nagy sebességű színes, szürke vagy a fekete-fehér dokumentumok előállítására is alkalmas általános képkészítő és beolvasás-vezérlő szoftvert ajánljuk. A dokumentumtárolás nemcsak egy beolvasási folyamat, hanem a kezdő pontja egy rendszernek. Fontos, hogy a beolvasás vezérlés előre paraméterezhető folyamatokkal működjön. A beolvasott képinformációkat automatikus funkciókkal kiegészítve készítse elő a végső kép létrehozásához. A kiváló képminőség előállítása a a képjavító szűrők alkalmazásával valósítható meg. A program különböző funkciói teszik lehetővé – a szkenner megfelelő vezérlésével, valamint a beolvasási feltételek optimalizálásával -, hogy a lehető legjobb minőségű elektronikus információ kerüljön a későbbiek folyamán letárolásra.