postacím Budapest, 1114 Villányi út 5-7.
telefon (06 1) 381 0910
fax (06 1) 381 0914

Iskolaújság

AKADÁLYMENTES ÚTMUTATÓ

 

Margit Újság 2009-2010 tanév

 

Az idei tanévben is négy számot jelentettünk meg az iskolaújságból. Számot adtunk nyári élményekről, Kárpátaljára, Skóciába szervezett utazásokról. Beszámoltunk a Gólyatábor szórakoztató, vicces programjairól. Ünneptől-ünnepig rovatunk végigkísérte az iskolai év legjelentősebb eseményeit, 1956-os, március 15-i, és a fenntartó rend fennállásának 160. évfordulójára rendezett ünnepség legszebb pillanatait. A film-és könyvajánlók sem maradtak ki, Teó mester könyvespolca újratöltve idén is helyet kapott az újság lapjain. Érdekességeket is keresgéltünk: írtunk a Kalligráfiáról, a miseborról, az elektronikus napló bevezetésének jó-és rossz oldalairól, és elzarándokolhattunk Szent Jakab útján Compostellába. Az idén sem maradhatott ki a ballagás, a Margit bál, a szalagavató és a kicsiknek rendezett suli-buli beszámolója. Versenyeredményeink magukért beszélnek, ezzel is büszkélkedtünk a diákújság lapjain, Írtunk ösztöndíjasainkról, és igyekeztünk különböző sport eseményekről is tájékoztatni minden kedves olvasónkat. Néhány diákunk kedvenc kedvteléséről, szabadidőben eltöltött hobbyából kaptunk ízelítőt. Interjúkat készítettünk híres, számunkra érdekes emberekkel, kedves tanárokkal, búcsúzó diákokkal. A „lesifotók” szórakoztathatták az olvasót, a szövegekbe beleszőtt képek pedig boldog, örömteli emlékeket idézhettek mindazok számára, kik részesei lehettek a szóban forgó eseményeknek. A Szakrális rovatunkban aktuális egyházi, egyháztörténeti, lelki, lelkigyakorlati témáink mellett Mária rádiós imaóráról, a Ferences rend alapításának évfordulójáról, húsvéti ünnepkörről adtunk rövid áttekintést. A Duna TV-ben tett látogatásunk méltó záró akkordja volt az idei szerkesztőségi munkának. Köszönjük az Igazgató Úrnak, hogy lehetővé tette ezt számunkra.

A Margit Újság szerkesztősége néhány 7.a osztályos diákkal bővült az idei tanévben, Mátyási Zsuzsi 12-es diákunktól pedig fájó szívvel búcsúzunk. Az „Az jutott eszembe róla” című rovatunk gazda nélkül maradt, jövőre igyekszünk a helyét betölteni.

            Az idei tanévben a III. szám megjelenésénél nyomdát váltottunk, mert az utóbbi időben az újságban megjelenő képek minősége kívánni valót hagyott maga után. Hiába próbálkoztunk a legjobb minőségű fotókat felhasználni az egyes cikkekhez, a nálunk kinyomtatott mintapéldányhoz képest sokat romlott az anyag. Ekkor született az a döntésünk, hogy mással próbálkozunk. Ennek érdekében elvittük az előző szám CD-jét egy másik nyomdába, és készíttettünk minta-nyomatot, ami bizonyította, hogy a nyomdai munkával van a probléma, nem mi vagyunk a hibásak a minőség tekintetében. A III. szám – szerintünk - igen jól sikerült, és sokak részéről is ez a vélemény érkezett hozzánk.

            Köszönjük minden szerkesztő diákunk munkáját, tanáraink segítségét a terjesztésben.

Jövőre ismét találkozunk kedves olvasó diáktársaink!